Omgaan met verlies

De volgende informatieavond over  hoe om te gaan met verlies is in oktober 2018. Deze avond staat in het teken van: hoe verder na een ingrijpend verlies? Er wordt met elkaar gekeken wat er is en hoe er mee om te kunnen gaan. Dit gebeurt in een sfeer van uitwisselen van persoonlijke ervaringen. de excacte datum wordt later bekend gemaakt. 

Lees meer

Troostwandeling

In samenwerking met het theehuis De Boskamp organiseren we vanaf januari 2017 iedere eerste zondag van de maand om 13.00 uur voor mensen die een dierbare missen, troostwandelingen.

Het is fijn om elkaar in de natuur te ontmoeten en verhalen te delen. Tijdens de wandeling is er ook ruimte voor stilte, een moment om even helemaal tot jezelf te komen.
We gaan op pad en kiezen elke keer een andere route. Wandelen verbindt ons met de natuur en met elkaar en kan van daaruit een bron van troost zijn.

Deelname aan de troostwandeling is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. De wandelingen worden georganiseerd in samenwerking met de vrijwilligers van ‘Het Theehuis’.

Vanaf januari doen we dit iedere 1e zondag van de maand om 13.00 uur. Begin en einde vanaf het theehuis op begraafplaats De Boskamp. De wandelingen duren ongeveer een uur. 
Als u aan een wandeling wilt deelnemen is het fijn dat u zich van te voren opgeeft.

Voor nadere informatie en opgave kunt u ons telefonisch bereiken of via de mail.

 

Bloemen bij de uitvaart

In de zomermaanden gebeurt het wel eens dat bij een uitvaart verzocht wordt dat elke belangstellende een bloem uit eigen tuin of veld meeneemt. Bij de uitvaart wordt daar onze vaste bloemist één mooi groot bloemstuk van gemaakt, die dan bij de kist of bij een begrafenis op het graf gelegd wordt. De betekenis hiervan is dat iedereen op deze manier verbonden is met de overledene. 

Lees meer

Uitvaart op kosten van de gemeente

Vanaf mei 2014 is Achaat officieel door de burgemeester van Assen aangewezen om de in opdracht en ten laste van de gemeente uitvaarten te mogen uitvoeren. We vinden het eervol om dit te mogen doen en zijn trots daarvoor uitgekozen te zijn.

IMG-20140328-WA0005Door omstandigheden kan iemand helemaal geen nalatenschap hebben en soms zijn ook de nabestaanden uit het zicht verdwenen. Uitvaarten ten laste van de gemeente zijn dan ook vaak "eenzame" uitvaarten. Voor ons de taak om ook bij deze sobere uitvaarten dit op een warme en respectvolle manier te doen. Wij zullen onze uiterste best doen om mensen die van belang zijn geweest zijn voor de overledene, te benaderen en de gelegenheid te geven om nog afscheid te kunnen nemen.
De overledene wordt in de koelcel van de Boskamp opgebaard. Op afspraak is er één moment van een half uur voor rouwbezoek. De overledene wordt dan naar ëén van de rouwkamers gebracht.
Het gaat om een crematie, waarbij er de mogelijkheid is om een half uur een afscheidsbijeenkomst te houden in de Meanderzaal van rouwcentrum De Boskamp. In dat half uur kan gesproken worden en naar muziek geluisterd.
Als de gemeente de uitvaart bekostigt, betekent dat de as uitgestrooid zal worden op het strooiterrein van het crematorium.