Alfred, haar beste vriend

Na het overlijden van haar man, blijft mevrouw alleen en een beetje eenzaam achter. Het echtpaar is helaas altijd kinderloos gebleven. Door de jaren heen heeft het echtpaar dat gemis opgevuld door een liefdevol huis te bieden aan vele verschillende huisdieren. Er is weinig contact met de kleine groep van verre familieleden. Mevrouw heeft geen intensief, maar wel goed contact met een aantal buurtgenoten. Het alleen zijn valt mevrouw zwaar, vandaar dat mevrouw besluit dat pup Alfred bij haar in huis komt wonen.

Vele jaren zijn ze samen en Alfred is waarschijnlijk degene die de grootste geheimen van mevrouw weet. Wanneer het uitlaten van Alfred te zwaar wordt voor mevrouw, ontfermen lieve buurtgenoten zich daar over. Er wordt een uitlaatschema opgemaakt. De buurtgenoten houden ook gelijk een oogje in het zeil hoe het gaat met de gezondheid van mevrouw en zien haar steeds verder achteruitgaan. Mevrouw voelde zich al een paar dagen verzwakt en ligt een aantal dagen in bed. De buurtgenoten lopen wat vaker bij haar het huis binnen en brengen soms wat soep voor haar mee. Wanneer één van de buurvrouwen op oudjaarsavond Alfred uit wil laten, weet ze bij binnenkomst al dat er wat aan de hand is. Er is geen vrolijke Alfred die haar begroet bij de voordeur. Wanneer ze naar de slaapkamer gaat treft ze Alfred aan die met een zielige blik in de ogen zijn hoofd op de buik van mevrouw heeft gelegd. Hij is de hele tijd niet van haar zijde geweken. Het lijkt erop dat mevrouw zojuist is overleden, wat even later door de arts wordt bevestigd.

Eén van de buurtgenoten weet dat mevrouw haar wensen voor haar uitvaart bij Achaat heeft vast laten leggen en er wordt contact gelegd met mij. Voordat we de laatste verzorging van mevrouw gaan doen, laten we eerst Alfred bij mevrouw zodat hij afscheid kan nemen. Hij springt bij haar op bed, snuffelt aan en port tegen haar levensloze lichaam. Dan is het blijkbaar genoeg voor hem. Hij springt weer van het bed en verlaat de slaapkamer. Alfred wordt de eerste dagen opgevangen in huis bij één van de buurtgenoten. Wanneer in de dagen na het overlijden duidelijk wordt dat mevrouw tijdens haar leven een nieuw woonadres voor Alfred geregeld heeft voor na haar overlijden, wordt hij door twee buurvrouwen naar zijn nieuwe huis toegebracht. In zijn nieuwe huis is hij samen met een paar andere bejaarde honden. Hopelijk houden ze hem gezelschap voor de rest van zijn leven.