Skip to main content
  • Spreken bij een uitvaart

Tijdens het afscheid zelf in de aula of in de kerk is de rol van de uitvaartverzorgster divers: als er een predikant bij is leidt diegene de dienst en doet doorgaans een welkomst- en slotwoord. In geval er geen predikant is kan de uitvaartverzorgster een openings-en slotwoord doen. Ook kan de uitvaartverzorgster een levensverhaal schrijven en eventueel voordragen. Dit alles gaat uiteraard in overleg met de familie. De uitvaartverzorgster blijft aanwezig tot dat de gehele uitvaart gedaan is en de familie naar huis gaat.

Levensverhaal

Als ons gevraagd wordt bij de uitvaart te willen spreken, zoeken we vaak naar beelden en symbolen die passen bij het afscheid, naast de woorden die gesproken worden over het leven van de overledene. Wij spreken dan uitgebreid met de nabestaanden om hier invulling aan te geven.

Vragen of meer informatie?

Bij overlijden zijn de medewerkers van Achaat Uitvaartverzorging 24 uur per dag bereikbaar op 0592 34 03 54.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken. Natuurlijk kunt u ook per e-mail of via ons contactformulier contact met ons opnemen. Op donderdag is het Achaathuis aan de Portugallaan 54 in Assen van 10.00 tot 16.00 uur open. U bent dan welkom zonder afspraak.