Skip to main content
  • Voorgesprek

Bij leven al praten over een uitvaart, dichtbij of in de verre toekomst

In principe is er in de dagen na een overlijden tot aan de uitvaart genoeg tijd om de uitvaart te regelen en het afscheid vorm te geven. De nabestaanden beslissen wat er gaat gebeuren. Niet iedereen wil van tevoren al over zijn eigen uitvaart of die van een naaste nadenken en dat is ook niet noodzakelijk.

Toch kan het veel rust geven als er bij leven al over een aantal zaken is gesproken en vastgelegd. Het kan zelfs troosten als bijvoorbeeld de kinderen weten dat ze de laatste wens van hun ouders kunnen vervullen.

Uit ervaring merken wij dat als men weet dat een naaste binnen niet al te lange tijd komt te overlijden, het fijn kan zijn om samen nog een aantal dingen te hebben besloten. Sommige mensen doen dat heel summier, anderen heel uitgebreid.

Onze uitvaartverzorgsters worden vaak vooraf uitgenodigd voor een gesprek. We maken kennis met elkaar en beantwoorden alle vragen die u heeft. Al pratende kunnen er oplossingen bedacht worden die van toepassing zijn op wat dan aan de orde is. Een voorbeeld: wanneer bij een crematieplechtigheid meer dan 200 mensen worden verwacht, dan kan de afscheidsbijeenkomst ook plaatsvinden op een andere locatie dan de aula van het crematorium. Wij zijn op de hoogte van de locaties in Assen en omgeving die geschikt zijn voor uitvaartdiensten en kunnen daarin adviseren.

Wat vooraf allemaal geregeld kan worden is ook terug te vinden in het boekje: 'Aandachtspunten voor de uitvaart', die u hier kunt bestellen. Wij bieden de mogelijkheid om na het invullen van het boekje alles nog eens met u door te nemen. Uw wensen worden bij ons vastgelegd en bewaard, zodat op het moment van overlijden deze informatie al bij ons bekend is.

Vragen of meer informatie?

Bij overlijden zijn de medewerkers van Achaat Uitvaartverzorging 24 uur per dag bereikbaar op 0592 34 03 54.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken. Natuurlijk kunt u ook per e-mail of via ons contactformulier contact met ons opnemen. Op donderdag is het Achaathuis aan de Portugallaan 54 in Assen van 10.00 tot 16.00 uur open. U bent dan welkom zonder afspraak.